Recept/ Vecka 1

Måndag: Biff á la Lindström med stuvade morötter

Måndag: Biff á la Lindström med stuvade morötter

Skriv ut receptet

ingredients

  • Biffarna

  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk borlottibönor
  • ½ dl havregryn
  • 1 liten gul lök
  • 1 dl inlagda rödbetor
  • 1 saltgurka
  • 1-2 msk kapris
  • 1 msk rödbetslag
  • Salt och svartpeppar
  • Mjölkfritt smör eller olja till stekning
  • Stuvade morötter

  • 10 st morötter
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • Salt och peppar
  • Stuvningen:
  • 2 msk mjölkfritt smör
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl växtmjölk tex havre eller sojamjölk
  • 1 dl vatten
  • Salt och peppar

Instructions

1

Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa dem i en matberedare tillsammans med havregryn och mjöl och häll sedan över i en bunke.

2

Finhacka gul lök, rödbetor och saltgurka och vänd ner i bönsmeten tillsammans med kapris, rödbetslag, salt och svartpeppar.

3

Forma till åtta biffar och stek i mjölkfritt smör eller olja.

4

Skala morötterna och halvera dem. Koka upp vatten och kryddor och låt sedan morötterna sjuda i ca 15 minuter eller tills de är mjuka.

5

Finhacka den gula löken.

6

Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt löken och fräs till den har blivit lätt genomskinlig. Pudra över vetemjölet och rör om.

7

Vispa nu ner lite mjölk och vatten i taget så att det inte blir några klimpar. Låt sjuda tills stuvningen tjocknar och smaksätt sedan med salt och vitpeppar.

8

Blanda stuvningen med morötterna och servera till biffarna.

Notes

Recept och foto: Mattias Kristiansson

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply