Recept/ Vecka 1

Tisdag: Kikärtswok med sötsur sås

Tisdag: Kikärtswok med sötsur sås

Skriv ut receptet
Serves: 4

ingredients

  • Ris för 4 personer
  • 1 liten burk konserverad ananas inklusive spad
  • 1 dl äppeljuicekoncentrat
  • 1 dl vatten
  • ½ dl chilisås
  • 1 msk japansk sojasås
  • 1 lime, saften
  • ½ msk majsstärkelse
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rapsolja att wooka i
  • 200 g frysta wookgrönsaker
  • 1 burk kikärter a 400 g, ca 3 dl kokta

Instructions

1

Ta upp ananasringarna och skär dem i bitar. Häll spadet i en bunke och vispa ihop med äppeljuicekoncentrat, vatten, chilisås, sojasås, limejuice och majsstärkelse.

2

Hacka lök och vitlök fint. Bryn i olja i en wokpanna. När löken är genomskinlig, höj temperaturen och häll i wokgrönsakerna. Det ska vara riktigt hett så att grönsakerna wokas istället för kokas. Låt dem få lite färg och bli mjuka.

3

Häll vätskan ur bunken över woken och låt koka upp. Låt koka i 2 minuter så att såsen tjocknar något.

4

Tillsätt avrunna kikärtor och ananasbitar. Smaka eventuellt av med mer sojasås. Har du ingen wokpanna så använd en stor stekpanna istället.

Notes

Receptet är hämtat ur boken Ännu mera vego av Lisa Bjärbo och Sara Ask. Du hittar mer info om den här: http://www.adlibris.com/se/bok/annu-mera-vego-9789170378669

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply