Vecka 2

Fredag: Fooled pork i pitabröd alt sojastrimlor i pitabröd

Fredag: Fooled pork i pitabröd alt sojastrimlor i pitabröd

Skriv ut receptet

ingredients

  • 8 pitabröd
  • Sallad
  • Gurka
  • Tomat
  • 1 rödlök
  • 1 avokado
  • Tabasco eller Shiracca
  • Sojagrädde
  • Olja
  • Vitlök
  • 2 burkar Green Young Jackfruit (1 paket sojastrimlor om du inte får tag på Jackfruit)
  • 1 flaska Cajpes grillmarinad
  • Salt
  • Peppar
  • Grillkrydda
  • ca 1 liter vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong

Instructions

1

Öppna burkarna och häll av vätskan, lägg bitarna i en kastrull, häll på vatten och låt sjuda försiktigt i ca 1 timme i pannan. Häll sedan av vattnet. Lägg jackfruiten i en ugnsfast form.

2

Pensla över grillmarinad (måtta själv efter smak). Grilla i ugnen ca 20 minuter på 200 grader. Ta sedan ut formen och mosa jackfruiten med en gaffel, så det blir trådigt. Smaka av, och lägg eventuellt till mer grillmarinad efter smak. Ställ tillbaka in i ugnen i ca 5 minuter.

3

Alternativt sojastrimlor: Koka sojastrimlorna enligt förpackningen och häll av vattnet. Marinera dem med grillmarinaden i 5 min och stek dem sedan kraftigt i en stekpanna med lite olja tills de fått yta och färg.

4

Vitlökssås: Blanda 2 ½ dl veg grädde med 4 msk matolja och 1-2 pressade vitlöksklyftor efter smak. Rör om och smaka av med salt och peppar.

5

Servera köttet i pitabröd med alla grönsaker och såserna. Det är nästan otroligt att en frukt kan bli så likt kött som det faktiskt blir med det här receptet.

Notes

Recept och foto: Charley Karlsson.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply