Vecka 2

Lördag: Quinoaburgare med creme på soltorkade tomater

Lördag: Quinoaburgare med creme på soltorkade tomater

Skriv ut receptet

ingredients

  • Burgarna

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 påsar babyspenat a 70 g
  • 2 burkar kikärter a 400 g, ca 6 dl kokta
  • 4 dl kokt vit quinoa
  • 4 msk majsstärkelse
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Creme på soltorkade tomater

  • 1 burk vita bönor a 400 g, ca 3 dl kokta
  • 8 soltorkade tomater
  • 2 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Klyftpotatis

  • 800 g fast potatis
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Instructions

1

Burgarna: Hacka den gula löken fint. Fräs i lite olivolja. Blanda ner spenaten och låt fräsa med tills den mjuknat.

2

Häll över allt i en skål. Häll av spadet från kikärterna och skölj.

3

Mixa fint i en matberedare. Skrapa ner i lök och spenatskålen. Blanda även ner kokt quinoa, majsstärkelse, salt och svartpeppar.

4

Forma till fyra biffar och stek dem gyllene i olivolja.

5

Creme på soltorkade tomater: Häll av spadet från de vita bönorna och skölj.

6

Mixa ihop med hackade soltorkade tomater, vatten riven vitlöksklyfta, salt och peppar.

7

Klyftpotatis: Sätt ugnen på 225 grader.

8

Skär potatisarna i klyftor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olivolja. Salta och peppra.

9

Rosta potatisklyftorna i 15-20 minuter eller tills de fått fin färg och känns klara inuti.

Notes

Recept och foto: Mattias Kristiansson.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply