Vecka 2

Måndag: Spaghetti och göttfärssås med tomatsallad

Måndag: Spaghetti och göttfärssås med tomatsallad

Skriv ut receptet

ingredients

  • Göttfärsen

  • 2 msk olja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g sojafärs
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl sojagrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar
  • Tomatsallad

  • 1 röd lök
  • 1 kruka basilika
  • 4 tomater eller 2 askar cocktailtomater
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 färsk citron

Instructions

1

Skiva löken och tomaterna och varva dem på ett fat. Eller grovhacka allt och lägg i en skål.

2

Riv över basilikabladen och häll på oljan och pressa över citronen. Avsluta med lite flingsalt.

3

Finhacka den gula löken och vitlöksklyftan. Stek lök och sojafärs i matoljan tills det har fått fint med färg.

4

Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och sojagrädde.

5

Låt färssåsen puttra på låg värme i 30 minuter. Ju längre desto godare så färsen kan med fördel göras någon/några timmar i förväg.

6

Servera den sedan tillsammans med nykokt spaghetti och tomatsallad.

Notes

Recept och foto: Charley Karlsson.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply