Vecka 2

Söndag: Gräddig pärongryta med ris

Söndag: Gräddig pärongryta med ris

Skriv ut receptet

ingredients

  • Ris till 4 personer
  • 1 paket chi-chi (Chi-chi är en produkt som är baserad på soja och som produceras av Astrid och Aporna. Chi-chi brukar beskrivas som ett bra substitut till kyckling. Har du svårt att få tag på chi-chi-bitar kan du byta ut dem mot andra proteinkällor till exempel tofu, stora vita bönor, Weef, Tzay eller sojaproteinbitar.)
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2,5 dl växtbaserad grädde, tex Oatly iMat
  • 1 st grönsaksbuljong
  • 1 msk riven, färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 st päron
  • 1 dl grovhackade, rostade valnötter
  • 1 ⁄ 2 dl grovhackad färsk mynt

Instructions

1

Börja med att koka riset enligt beskrivningen på förpackningen.

2

Skala färsk ingefära och riv på ett rivjärn. Skala och pressa eller hacka vitlöken. Fräs dessa tillsammans med sambal oelek i olja eller vegetabiliskt margarin.

3

Dela chi-chi-bitarna på hälften. Tillsätt dem till kryddorna i kastrullen. Lägg i buljongtärningen och se till att den löses upp. Fräs på medelhög värme.

4

Häll sedan i grädden, sänk värmen och låt dra i ca 5 min. Tänk på att vegetabilisk grädde lätt förlorar sin krämighet om den får koka på för hög värme under för lång tid.

5

Smaka av med salt och peppar.

6

Dela päronen i klyftor och ta bort kärnorna. Stek klyftorna i vegetabiliskt margarin i en stekpanna. De är klara när fruktköttet har fått en gyllenbrun färg.

7

Rosta valnötter tillsammans med lite salt i en torr stekpanna. Rosta nötter gör du på medelhög värme och genom att regelbundet skaka stekpannan så att nötterna inte bränns vid.

8

Servera allt tillsammans med färsk grovhackad mynta.

Notes

Recept och foto: Andrea Gunnarsson

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply