Vecka 2

Tisdag: Fuskpinnar med potatismos och kall dillsås

Tisdag: Fuskpinnar med potatismos och kall dillsås

Skriv ut receptet

ingredients

  • Fuskpinnarna

  • 500 g tofu
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl växtgrädde eller mjölk
  • 2 dl ströbröd
  • 2 tsk citronpeppar
  • Kall dillsås

  • 2 dl naturell sojayoghurt, t.ex. Carlshamns
  • 1 dl vegansk majonnäs till exempel Coop extras lättmajonnäs
  • ½ paket fryst dill eller 1 knippe färsk dill
  • ½ paket fryst gräslök
  • Salt och peppar
  • Blanda allt och ställ in i kylen till servering
  • Potatismos

  • 1 kg potatis
  • 2 dl växtmjölk
  • 25 g veg smör
  • 1 krm salt
  • 2 krm vitpeppar

Instructions

1

Börja med den kalla såsen. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 10 – 15 min. Häll av kokvattnet. Värm mjölken med smöret i en kastrull och häll det över potatisen. Vispa moset riktigt luftigt med elvisp. Smaksätt med salt och peppar.

2

Under tiden potatisen kokar gör du fuskpinnarna. Skär tofun i fiskpinnestora bitar.

3

Ta sedan fram 3 fat och häll upp mjölet på ett, grädden i ett och i det sista blandar du ströbröd och citronpeppar.

4

Sedan doppar du varje tofubit först i mjöl, sedan grädden och sist i ströbrödet. Se till att alla sidor blir täckta med paneringen.

5

Stek sedan fuskpinnarna på medelvärme tills de är gyllenbruna på varje sida!

6

Serveras med fördel tillsammans med gröna ärtor eller rivna morötter.

Notes

Recept och foto: Charley Karlsson.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply