Blogg/ Vecka 3

Fredag: Tofugratäng med citron- och dillsås

Fredag: Tofugratäng med citron- och dillsås

Skriv ut receptet

ingredients

  • Sås

  • 500 gram hård tofu
  • ½ purjolök
  • 2 msk kapris
  • 2-3 msk frusen dill
  • 1 citron, både skalet och saften.
  •  
  • Mos

  • 15 potatisar
  • 3 dl osötad växtmjölk
  • 3 dl växtgrädde
  • 3 msk mjölkfritt margarin
  • Lite riven muskotnöt
  • Lite persilja
  • Salt och vitpeppar

Instructions

1

Skala och koka potatis, sätt på ugnen på 225 grader.

2

Smula tofu i en bunke, ha i saft och skal från en halv citron, grovhackad kapris samt salt och peppar.

3

Skär purjolöken i tunna strimlor och stek på låg värme i en panna. Slå på vegetabilisk grädde och krydda med andra halvan av citron, dill, samt salt och peppar. Låt koka upp och ta sedan bort från plattan.

4

När potatisen är färdigkokt häller du av vattnet och stöter eller vispar dem med tillsammans med mjölk och margarin. Krydda med salt, vitpeppar, lite riven muskot och eventuellt persilja.

5

Klicka ut moset i en oljad, ugnssäker form. Placera tofun i mitten och slå såsen däröver. Kör i ugnen i 15-20 minuter eller tills dess att mosets toppar blivit gyllenbruna.

Notes

Av Hanna och Björn Gadd.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply