Vecka 3

Lördag: Långkokt chili med bönor och rotfrukter

Lördag: Långkokt chili med bönor och rotfrukter

Skriv ut receptet

ingredients

  • 2 gula lökar
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 2  morötter
  • 3 stora potatisar
  • Chilifrukt, 1-2 sorter som du gillar
  • ca 400-500 gram färdigkokta bönor från burk/tetra t.ex. svarta bönor eller kidneybönor
  • 3 burkar hela tomater
  • 0.8 liter grönsaksbuljong
  • Kryddor(om du inte hittar alla kryddor, ta lite mer av de andra bara):

  • 1 msk korianderfrön
  • 2-3 msk spiskummin
  • Eventuellt 1-2 msk rökt paprikapulver (Santa maria har)
  • 3 lagerblad
  • Salt och peppar
  • Eventuellt en skvätt tequila för känslan.
  • Tillbehör: Limeklyftor, nachos, färsk koriander.

Instructions

1

Hacka lök, vitlök, potatis och morot i mindre bitar.

2

Fräs löken tills den mjuknat.

3

Ha i resten av grönsakerna samt bönor och fräs det några minuter tillsammans med alla kryddorna.

4

Slå på tomat och buljong. Låt koka upp och sätt det sedan på minsta plattan på låg värme. Slå över spriten.

5

Låt stå i 1-4 timmar. Är ännu godare dagen efter!

Notes

Av Hanna och Björn Gadd.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply