Vecka 3

Måndag: Paella

Måndag: Paella

Skriv ut receptet

ingredients

  • 1 dl olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paket, 1⁄2 g, saffran
  • 1 röd paprika
  • 1 burk, 400 g, kronärtskockor
  • 1 ask, 250 g, cocktailtomater
  • ev 400 g fast tofu, valfritt vegokött eller veganska räkor (finns i asiatiska matbutiker)
  • 4 dl risottoris, t ex arborio
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 ask, 150 g, sockerärtor
  • Salt
  • Svartpeppar

Instructions

1

Hetta upp olivoljan i en kastrull. Finhacka den gula löken och vitlöksklyftorna och fräs mjuk i olivoljan. Den ska inte få färg. Tillsätt saffran och rör om.

2

Hacka paprikan, halvera kronärtskockorna och cocktailtomaterna samt skär tofun i mindre tärningar. Släng ner i kastrullen tillsammans med ris, vatten och buljongtärningen.

3

Koka upp och låt puttra på under lock i 15 minuter eller tills riset nästan är klart. Rör ner sockerärtorna och låt stå i 2 minuter.

4

Smaka av med salt och svartpeppar. Servera!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply