Vecka 3

Torsdag: Het pasta med kronärtskocka och vegofiléer

Torsdag: Het pasta med kronärtskocka och vegofiléer

Skriv ut receptet

ingredients

  • Olja att steka i
  • 1 halv röd chili
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g Anammas filéer eller annat vegokött
  • 2 tsk buljong / 1 buljongtärning
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 100 g marinerade kronärtskockor
  • 1 dl hackade örter (basilika, persilja, timjan)
  • 3-4 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk strösocker

Instructions

1

Hetta upp en panna med olivolja och stek vegofiléerna tills de har fått en fin yta. Lägg över dem på en tallrik.

2

Hacka lök, vitlök och chili fint. Fräs den gula löken i olivolja i den uppvärmda pannan tills den är genomskinlig, fortsätt sedan med vitlöken och den hackade chilin i ytterligare någon minut. Strö över sockret och låt det få blanda sig med resten till det har smält. Smula över lite buljong, rör om och häll sedan på krossade tomater, vatten och rödvinsvinäger.

3

Koka upp och låt det få småputtra i 10-15 minuter.

4

Hacka under tiden de färska örterna och tillsätt dem sen med de marinerade kronärtskockorna. Sänk värmen så att det nätt och jämt puttrar. Smaka av med salt och peppar.

5

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet från pastan och servera sedan med tomatsåsen. Toppa gärna med lite färska örter eller riven veganost (t.ex. Astrid & Apornas mozzarella).

Notes

Av Fido och Johanna som tidigare drev bloggen Vegoteket.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply