Vecka 4

Lördag: Smörgåstårta

Lördag: Smörgåstårta

Skriv ut receptet

ingredients

  • Rostbröd, skär bort alla kanter
  • Bostongurka 
  • 1 st tartextub, ört- eller naturell 
  • 1 eller 2 citroner, till lagren och till dekoration 
  • 1 st Alpro yoghurt naturell 
  • 2 st tångkaviar (finns både röd och svart), en till lager och en till dekoration 
  • 2 rödlök, en till lager och en till dekoration 
  • 2 Oatly ifraiche 
  • Senap 
  • Örtsalt 
  • Dekoration efter smak och tycke. Förslag: salladsblad, tångkaviar, kiwi, physalis, körsbärstomater, vindruvor,  gurka, skivad rädisor, veganost, vegansalami eller veganskinka, hackad rödlök, ruccola, citron, dill.

Instructions

1

Lägg ut brödskivor utan kanter på en bricka eller annat underlägg.

2

Lager 1: Blanda Tartex, bostongurka och stänk av citron. Smeta ut över brödskivorna.

3

Lägg ett nytt lager bröd därpå. Lager 2: Blanda Alpro naturell yoghurt, finhackad rödlök och tångkaviar (finns både svart o röd). Smeta ut. 

4

Lägg ett nytt lager bröd därpå.

5

Blanda ifraiche med senap, citron, örtsalt. Spä eventuellt ut med lite naturell yoghurt. Det går också bra att ha använda äggfri majonnäs istället. Gör ett lagom fast, lagom rinnigt lager att smörja in hela tårtan med. Fördela toppingen på toppen och kring alla sidor. Ställ in i kylen täck med plastfolie så står hela smörgåstårtan till sig.

6

Garnering: konstnärlig frihet!

7

Förslag att ha på tårtan: Sallad runt hela smörgåstårtan för att dölja kanterna och bädda in den snyggt. Dekorera med tångkaviar, kiwi, physalis (dela) körsbärstomater (dela), vindruvor (dela) gurka, skivad rädisor, veganost skuren snyggt eller rullad exempelvis Astrid och Apornas Jeezly , vegan salami eller vegan skinka, hackad rödlök att strö över, ruccola att strö över. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply