Vecka 4

Måndag: Mac n cheese

Måndag: Mac n cheese

Skriv ut receptet

ingredients

  • ca 400 g valfri pasta
  • 1/2 butternutpumpa (Butternutpumpan ser ut som ett stort päron, är vanlig i grönsaksdisken och är söt och fin i smaken. Går bra att ersätta med vilken annan pumpa som helst, då de flesta pumpor är ganska lika i smaken. )
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 dl växtmjölk (osötad)
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk näringsjäst (... eller b-jäst hittar du i välsorterade matbutiker, eller med säkerhet i hälsokostbutiker.)
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 nypa gurkmeja
  • Salt
  • Svartpeppar

Instructions

1

Värm upp ugnen till 200°C.

2

Skala och skär centimeterstora kuber av pumpan, sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla olja över. Tillaga i 40 minuter.

3

För att göra ostsåsen: blanda cashewnötter i en matberedare och mixa så fint det går. Blanda sedan ner växtmjölk, vitlök, citronjuice, salt, näringsjäst, peppar, dijonsenap och gurkmeja. Mixa ordentligt i någon minut, tillsätt sedan den tillagade pumpan och mixa igen. 

4

Koka pastan och låt rinna av. Häll tillbaka pastan i kastrullen och häll sedan ner pumpan. Värm upp allt i kastrullen och servera.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply