Vecka 4

Söndag: Havsburgare

Söndag: Havsburgare

Skriv ut receptet

ingredients

  • 4 dl okokta röda linser
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 msk hackad dill
  • 2 msk torkade alger (ev. lite till om du vill ha mer havssmak)
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk maizena
  • Saft från ½ citron
  • Salt och peppar
  • Rapsolja

Instructions

1

Det här receptet gäller bara själva "burgaren" och serveras med antingen färdigköpt hamburgerbröd eller hembakat.  En hit för tillbehör är mosad avokado, tomatsås (typ ketchup), coleslaw och ännu mer färska örter! 

2

Blötlägg linserna i minst 1 timme. Sila av linserna och kör i en mixer, lägg till pressad vitlök, nyhackad dill och de torkade algerna, allt ska bli till en fin smet.

3

Fortsätt mixa och pressa ned citronsaft, maizena och kryddor – det är svårt att smaka av, eftersom de okokta linserna just nu ger ifrån sig en lite besk smak, men 1 tsk salt är en bra grund.

4

Hetta upp en panna rikligt med olja, ca 1 cm. Klicka ned linssmeten när det är riktigt hett, använd gärna en stor sked eller decilitermått som du måttar burgarna med, ½-1 dl smet/burgare är lagom, platta till med en stekspade så du får den form du önskar, vänd burgaren efter ca 1 minuts stekning.

5

Lägg de färdiga havsburgarna på tjockt hushållspapper. Servera varma.

6

P.S! Ät helst upp burgarna när de är nygjorda, nästa dag är de inte lika goda!

Notes

 Receptet kommer från Johanna och Fido som tidigare drev bloggen vegoteket.se.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply