Vecka 4

Tisdag: Italiensk auberginegryta

Tisdag: Italiensk auberginegryta

Skriv ut receptet

ingredients

  • 2 auberginer, skivade i stora kuber
  • 1 1/2 tsk organo
  • 1 rödlök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Ett knippe persilja, hackad
  • 2 msk kapris
  • En näve gröna oliver
  • 2 msk vinäger 
  • 4 tomater hackade
  • 1 dl fint strimlade soltorkade tomater
  • 2 msk hackad mandel
  • 1 msk tomatpuré
  • Svartpeppar
  • Salt

Instructions

1

Stek vitlök och aubergine i rikligt med olivolja i några minuter.

2

Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda under omrörning tills auberginen är mjuk, ca 10 min.

3

För att smakerna ska nå sin fulla potential låt allt sjuda tillsammans ett tag.

4

Servera med exempelvis en fräsch gurksallad eller andra färska grönsaker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply