Vecka 5

Måndag: chokladcupcakes

Måndag: chokladcupcakes

Skriv ut receptet

ingredients

  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • En nypa salt
  • 1½ dl kakao
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 dl socker
  • 1 dl rapsolja
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • Glasyr

  • 2 dl margarin
  • 6 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl grädde
  • Garnering

  • Hackade hasselnötter
  • Jordgubbar

Instructions

1

Sätt ugnen på 175 grader och sätt ut formar, allra helst pappersformar i en hård muffinsform då de får bättre passform då. Denna sats räcker till antingen 12 små cupcakes eller 6 riktigt stora, beroende på form.

2

Blanda sedan mjölken och äppelcidervinägern i en bunke och låt stå medan du blandar mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kakao i en annan bunke.

3

Blanda därefter i socker, rapsolja och vaniljsocker i bunken med den flytande blandningen. Vispa ordentligt i några minuter tills det blir poröst. Häll därefter i mjölblandningen och vispa tills du har en fin, jämn smet utan klumpar.

4

Häll upp smeten i formarna och fyll ¾ delar av formarna. Grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt dem sedan kallna.

5

Använd gärna en mixer av något slag när du gör glasyren, det går smidigare då. Låt margarinet bli rumstempererat och lite mjukt och tillsätt sedan florsocker, kakao och vaniljsocker. Häll därefter sakta på grädden tills du har den konsistens som du önskar på glasyren. Använd en sprits och spritsa ovanpå de kalla muffinsarna.

6

Avsluta med att strö lite hackade hasselnötter över och dela en jordgubbe på hälften och lägg på som dekoration.

7

Det går att göra chokladcupcakesen i oändliga variationer. Man kan ta till exempel andra kakor, bananchips, hackade nötter, riven choklad, frukt och bär och toppa cupcakesen med.

Notes

av Daniel Rolke som är anställd på Djurrättsalliansen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply