Vecka 5

Måndag: Tofu and chips

Måndag: Tofu and chips

Skriv ut receptet

ingredients

  • 300 g fast tofu
  • 3 msk citronsaft
  • lite vatten
  • ½ tsk rökarom
  • salt och vitpeppar
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ msk bakpulver
  • lite finmalen chili
  • 2 msk citronsaft
  • ½ dl porteröl
  • 0,75 dl mjölk
  • 3 msk citronsaft
  • 2 tsk ättiksprit 12%
  • 1½ dl matolja
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ dl hackad kapris
  • ½ dl finhackad smörgåsgurka
  • Lite färsk gräslök
  • Lite färsk persilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Pommes frites, hemgjorda eller köpta

Instructions

1

Skär tofun i centimetertjocka skivor och låt dem marinera minst en halvtimme i lite citronsaft, vatten, rökarom och salt och peppar.

2

Blanda sedan ihop de torra ingredienserna till frityrsmeten.

3

Vispa ner öl och citronsaft och se till att det inte blir några klumpar.

4

Doppa tofun i smeten och fritera i fem minuter på 170 grader.

5

Servera med strips (med maltvinäger på), gröna ärter och tartarsås.

6

Tartarsås: Blanda mjölk, citronsaft, ättiksprit och dijonsenap och mixa några sekunder. Ha sen i matoljan och mixa så att majonnäsen blir tjock. Eventuellt behöver du ha i lite mer matolja.

7

Blanda sen ner hackad kapris, smörgåsgurka och örter och smaka av med salt och peppar.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply