Vecka 5

Onsdag: Morotssoppa med sting av ingefära

Onsdag: Morotssoppa med sting av ingefära

Skriv ut receptet

ingredients

  • ½ kg morötter, skivade i cirka 3 cm tjocka skivor
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 tsk finriven färsk
  • Ingefära
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • Finklippt gräslök för garnering
  • Naturell yoghurt

Instructions

1

Fräs den finhackade löken i en kastrull med olja under några minuter. Lägg därefter i ingefäran och vitlöken.

2

Skär morötterna i cirka 2-3 centimeter tjocka skivor. Häll i dem och låt fräsa i några minuter.

3

Häll därefter i grönsaksbuljongen och låt det puttra på svag värme.

4

Riv lite citronskal i soppan.

5

Häll i grädden.

6

Ta därefter av soppan från spisen och mixa soppan. Krydda sedan med salt och peppar.

7

Avslutningsvis kan man lägga en klick naturell yoghurt i soppan samt lite färsk persilja eller gräslök. Servera tillsammans med ett gott bröd.

Notes

Detta recept passar utmärkt som förrätt och är skrivet av Daniel Rolke, anställd på Djurrättsalliansen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply