Vecka 5

Tisdag: Quinoasallad med mango och avokado

Tisdag: Quinoasallad med mango och avokado

Skriv ut receptet

ingredients

  • 2 dl röd quinoa
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 avokado
  • 1 mango
  • ½ gurka
  • ½ röd lök
  • 2 tomater
  • 1 påse babyspenat (80 gram)
  • Mangovinägrett

  • 75 ml mangokuber (frusen, upptinad)
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk finhackad färsk chili
  • Salt
  • Svartpeppar

Instructions

1

Skölj quinoan i hett vatten för att få bort en del bitterämnen. Koka upp 4 dl vatten tillsammans med en grönsaksbuljongstärning.

2

Tillsätt quinoan och låt koka på svag värme under lock i cirka 15 minuter.

3

Förbered grönsakerna under tiden. Skär den halva gurkan itu och kärna ur den. Hacka gurkan. Halvera och ta bort fröna på tomaterna. Skär i klyftor. Skär avokadon på hälften, ta ur kärnan, gröp ur avokadon och skiva den.

4

Sätt mangon på högkant på skärbrädan och skär längs med sidorna på kärnan för att få två stora bitar mango. Skär mangon i ett rutmönster utan att skära igenom skalet. Tryck till mangon med dina tummar som för att vända ut och in på den. Nu bör det vara lätt att skära av mangokuber med en kniv. Skär den halva rödlöken i båtar eller halvmånar.

5

När quinoan kokat färdigt, låt den rinna av i ett durkslag en stund och kallna.

6

Blanda sedan samman quinoan med grönsakerna i en stor skål. Tillsätt bladspenaten och blanda det hela (eller lägg upp bladspenaten på tallrikar och lägg quinoamixen ovanpå).

7

Mangovinägrett: Använd en stavmixer eller blender: mixa samman mango, balsamvinäger och olivolja tills den är slät. Tillsätt chili och smaksätt med salt och peppar.

8

Servera med mangovinägretten.

Notes

av Daniel Rolke, anställd på Djurrättsalliansen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply