Tips från coachen

Lite hjälp att leva ett djurvänligt liv

Vi är många som vill göra vårt bästa när det gäller att leva liv som är snälla mot djuren. Nedan tipsas om olika resurser som vi tror kan hjälpa dig på vägen!

Veganutmaningen – På denna sida hittar du recept för varje dag under en hel månad. Du kan köra en dag, en vecka eller en månad och testa de recept som du tycker verkar läckra. Dessutom finns här all den näringslära du behöver och alla möjliga tips på vad en kan göra vid kniviga situationer när en äter veganskt.
Vegokoll – en blogg om stort och smått i vegovärlden.
Elegantly Vegan – nyttiga, tjusiga veganrecept.

Veganvrak  – ouppdaterad sida men med ett fantastiskt receptregister.
Vegania – ett stort receptregister och mycket information.
Veganlife – webbshop med vegoprodukter.

För dig som vill ha inspiration direkt i brevlådan rekommenderar vi de två stora veganska matmagasinen, Vegourmet som en del av er fick hemskickad i början, och Vegomagasinet.

Det finns många fler sidor som är värda att kolla upp, surfa runt och titta på respektive sidas länkar så hittar du säkerligen något som passar dig!

Har du fått mersmak på att aktivera dig för djuren? Det finns många sätt att göra det på. Genom att äta och bjuda på veganmat är du (ibland frivilligt, ibland ofrivilligt…) en ambassadör för den djurvänliga kosten. Vill du engagera dig mer så får du gärna höra av dig till Djurrättsalliansen, gå med i en lokalgrupp och kanske vara med och sprida information om djurens situation och vegomat på andra sätt? Vi ordnar t.ex. Sveriges största mässa för vegansk mat, Vegomässan. Vi är ofta ute på stan och delar ut mat. Vi ordnar manifestationer, demonstrationer, vi gör research och dokumenterar hur djuren har det. Titta gärna in på vår hemsida eller Facebook för mer information. Du är väldigt välkommen!

Får du en dipp  inspirationen kan du alltid maila [email protected] – vi hjälper gärna till och svarar på frågor i den mån vi kan.

stang-djurfabriken

Gjord av Kaisa Andersson till projektet Djurfabriken

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply